Nu. Är. Det. Nog.

26 mars, 2010 av Mats Hultgren

Det här skrev jag egentligen i går. Men när jag var färdig tyckte jag det var idé att låta det vila under natten. Men nu när jag läser det igen känns det fortfarande relevant.

I dag känns det förbannat tungt. Läser på torsdagen att ytterligare en människa fått sätta livet till på sin arbetsplats, en dag som troligen tedde sig precis såsom alla andra. Fram tills det ögonblick då det ofattbara hände. Sekunden efter – ingenting är som tidigare. Inte för någon inblandad.

I onsdags granskades ytterligare en i raden av fuskbyggare på tv. Och tyvärr, mönstret känns redan igen. Och det är inte bra för någon. Den stora vågen, reaktionen, indignationen och frustrationen känns redan som om den har passerat. Hur ser vi till att inte Fuskbyggarna parkeras strax till vänster om Paradise Hotel och Let´s Dance på den stora övergivna lagringsplatsen över ”Tv-serier Vi Nästan Minns Och Blev Upprörda Över”?

Torsdag kväll. Läser om en redaktör som förestår en webbplats där människor som bygger hus möts och utbyter erfarenheter. Ärligt uppsåt, positiva krafter. Nu har hon sett sig tvungen att ta bort inlägg i webbplatsens forum om ett byggföretag som inte skött sig. Varför? Jo, efter diverse hot i den virtuella världen, langades en sten in genom fönstret i vardagsrummet till redaktörens hem. Nu tycker hon att det räcker. Hon vill inte riskera att hennes familj råkar illa ut.

Jag tycker ärligt talat att det inte är relevant att vare sig orera och raljera över mässor, ministrar, image eller syndabockar en dag som denna. Det kan vi göra se´n. (Ni skarpsinta, vasstungade bloggare inom byggeriet får ursäkta undertecknads uppgivenhet.) Jag blir förbannad, less, tom. Det känns inte värt att göra något, utom att stanna upp, tänka efter och vara extremt ödmjuk.

Och nu. Vad kan vi göra som individer? Vi som är aktiva i den här branschen, som utsatta för den här branschens avarter, som bevakare av den här branschen? För – ärligt talat – jag vill inte spendera en sekund mer än nödvändigt i en bransch där det här förekommer. Hur gör vi något åt det?

2 kommentarer till “Nu. Är. Det. Nog.”

  1. [...] finns det ingenting annat som betyder något. Mats Hultgren på Svensk Byggtjänst var först att skriva om det här. Jag kan bara hålla [...]

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Byggbloggarna. Byggbloggarna said: Nu. Är. Det. Nog.: Det här skrev jag egentligen i går. Men när jag var färdig tyckte jag det var idé att låta det … http://bit.ly/bsrsSi [...]

  3. KakelochKlinker skriver:

    TV serier. Drömmen om italien är en serie som vi på KakeldaxGruppen gillar. Dock önsakde vi att det gavs mer till till att följa både renovering och livet i byn Lapedon, än åt intriger. Men det är väl så TV funkar. Det skall vara uppseendeväckande. Trevlig blogg ni har. Kanske vill ni ha ett RSS flöde eller en länk hos oss på KAkelBloggen (http://kakelbloggen.wordpress.com/)

    Trevlig helg !

  4. [...] Calle skriver också, Mats med. [...]

Lämna en kommentar

Följ mig på Twitter

Följ Mats Hultgren på Twitter Klicka på knappen och häng på mig på Twitter! Man vet aldrig vad som kan dyka upp ...